Castellano - English

Restaurant Sant Antoni Barcelona Premià Maresme

Esmorzars de forquilla

esmorzars de forquilla *CAP DE SETMANA des de les 10:00 h del matí fins les 11:30H  / FEINERS de 10:30 a 11:30H*

MENÚ ESMORZARS DE FORQUILLA 11,75€ I.V.A INCLÒS.

UNA COCA DE PA TORRAT AMB TOMÀQUET, ALL OLI VERGE, OLIVES TRENCADES

+1 PLAT

+ 1 BEGUDA

+ CAFÈ (TALLAT O INFUSIÓ)

 

OUS FERRATS 

1,3 AMB PATATES FREGIDES I PERNIL SERRÀ

1,3,4 AMB PATATES FREGIDES GULES 

1,3 AMB PATATES FREGIDES XORIÇO 

1,3 AMB PATATES FREGIDES PERNIL IBÈRIC € 5,00 SUPLEMENT

1 AMB PATATES FREGIDES CANSALADA FUMADA

 

COCA DE PA TORRAT AMB TOMÀQUET 

AMB PERNIL IBÈRIC € 5,00 DE SUPLEMENT

1 AMB PERNIL SERRÀ

1,4 AMB ANXOVES DE L’ESCALA

1 AMB BULL BLANC I BULL NEGRE

1,4 AMB TONYINA, PEBROT ESCALIVAT I OLIVES

1,3 AMB TRUITA A LA FRANCESA

 

CARN A LA BRASA

(GUARNICIÓ BRASA A TRIAR ENTRE PATATES FREGIDES O AL CALIU O MONGETES)

XAI  

CANSALADA VIADA 

BOTIFARRA

BOTIFARRA NEGRA

POLLASTRE

 

GUISATS

8 GALTA DE PORC AL FORN

8 ½ GARRÓ DE PORC AL FORN

5,8 CAP, POTA I TRIPA DE VEDELLA

1,4 BACALLÀ A LA LLAUNA AMB MONGETES

1,4 BACALLÀ AMB SAMFAINA

 

3 SALSES: ALLIOLI O XIMIXURRI O ROMESCO,€2,35

reserva-online-Restaurant-Sant-Antoni-Premià-de-Dalt-Mar-Maresme-Barcelona

Fes la teva reserva de taula online amb confirmació immediata.

No et preocupis, ens encarregarem de respondre’t el més aviat possible mitjançant un sms, un correu de confirmació o un whatsapp!

Esmorzars de Forquilla

La Gastronomia Catalana que Despertara Tots els teus Sentits

BRASA-RESTAURANT-SANT-ANTONI-PREMIÀ-DE-DALT

Introducció

La cultura culinària catalana està plena de sabors, textures i aromes únics. Un dels plats més emblemàtics i deliciosos és l’esmorzar de forquilla, un àpat que s’ha convertit en un ritual diari per a molts catalans. Aquest article explorarà les arrels i les característiques d’aquest plat, així com algunes de les millors opcions per provar-lo.

Què és un esmorzar de forquilla?

L’esmorzar de forquilla és un àpat típic de la cultura culinària catalana que consisteix en un esmorzar copiós i substanciós que se serveix en un plat amb una forquilla. Aquest àpat es consumeix normalment al matí i està format per diferents plats que varien segons la regió i el gust de cada persona.

Orígens i significat del nom

El nom “esmorzar de forquilla” prové dels utensilis que es fan servir per a menjar-lo. Aquest nom s’ha popularitzat al llarg dels anys per descriure aquesta tradició culinària catalana.

Composició típica d’un esmorzar de forquilla

La composició d’un esmorzar de forquilla varia segons la zona, però normalment inclou plats com ous ferrats, embotits, pa torrat amb tomàquet, carn a la brasa i guisats. Els acompanyaments també són importants i poden incloure patates fregides, mongetes, escalivada o caragols a la llauna. A més, molts locals ofereixen una selecció de salses per acompanyar l’àpat, com allioli, ximixurri o romesco.

El Paper de l’Esmorzar de Forquilla en la Cultura Catalana

L’esmorzar de forquilla té una gran importància en la cultura catalana i ha estat una tradició duradora al llarg dels anys. A continuació, es detallen algunes de les seves característiques:

Tradició i Família

L’esmorzar de forquilla és una pràctica culinària que es valora molt en la cultura catalana i que sovint es consumeix en família o amb amics. És una oportunitat per compartir un bon àpat i conversar en un ambient relaxat.

Gastronomia de Proximitat

L’esmorzar de forquilla és una mostra de la gastronomia de proximitat, ja que molts dels seus plats i ingredients són de producció local i es poden trobar a les diferents regions catalanes. Això contribueix a promoure la identitat i la riquesa culinària de cada zona.

Influències Històriques i Culturals

L’esmorzar de forquilla no només és un plat típic de la gastronomia catalana, sinó que també té un paper important en la història i la cultura de la regió. Això és degut a la influència de diverses cultures al llarg dels segles.

Per exemple, durant l’època romana, la dieta catalana estava basada en productes agrícoles i ramaders com ara el porc, el vi i l’oli d’oliva. Amb la invasió àrab al segle VIII, es van introduir nous aliments com ara la taronja, la llima i el sucre. La influència jueva també es va fer notar en la gastronomia catalana, amb plats com ara el cuscús i el pa de pessic.

Al llarg dels segles, l’esmorzar de forquilla s’ha convertit en una tradició catalana molt arrelada, una pràctica que ha passat de generació en generació i que ha esdevingut un símbol de la cultura catalana. Actualment, hi ha molts restaurants i bars que ofereixen esmorzars de forquilla, i és comú veure-hi grups d’amics i famílies que es reuneixen per gaudir d’aquesta deliciosa experiència culinària.

Conclusió

L’esmorzar de forquilla és una part integral de la gastronomia catalana, una experiència que ofereix una gran varietat de sabors i textures. Des de les opcions més tradicionals fins a les més creatives, hi ha una gran varietat de llocs on es pot gaudir d’aquesta deliciosa pràctica culinària. A més, amb els seus beneficis per a la salut i les opcions de preparació saludable, l’esmorzar de forquilla és una opció ideal per a aquells que busquen menjar bé i disfrutar d’un bon esmorzar.

ESMORZAR-FORQUILLA